Skip links

“Zonder pijn sporten ging niet meer…”

Ik ben een fervent sporter en ik houd met name erg van hardlopen. Vorig jaar begon ik tijdens het hardlopen een scherpe pijn te voelen in mijn bovenbeen en bil. Het werd steeds erger, tot het punt waarop ik helemaal niet meer zonder pijn kon sporten. Omdat ik eerder goede ervaringen had opgedaan met chiropractie besloot ik een afspraak te maken bij Chiropractie Stegeman.

 

Heel eerlijk gezegd was mijn eerste bezoek aan Chiropractie Stegeman nogal frustrerend: ik had een quick fix verwacht, maar kreeg te horen dat ik een paar weken helemaal niet mocht sporten. Omdat sporten zo belangrijk voor me is was dat advies wel even een bittere pil. Ik had bijna de neiging om ergens heen te gaan waar ze me een ander advies zouden geven 😉

 

Gelukkig mocht ik nog wel wandelen en fietsen, dus dat deed ik. Een beetje al te fanatiek, moet ik zeggen, want de pijn kwam terug en ik moest mijn lichaam een tijdje nog meer rust geven. Gelukkig kon Kai zich goed inleven in mijn frustratie en hielp ze mij uit te zoeken welke vormen van beweging ik nog wel kon doen, zoals yoga.

 

Omdat de pijn zo hevig was en ik graag zo snel mogelijk weer wilde kunnen sporten, was het behandeltraject behoorlijk intens. In het begin ging ik een tijdje twee keer per week naar de praktijk. Toen eens per week en daarna steeds iets minder vaak. Toen mijn afspraken waren teruggebracht naar eens per twee weken adviseerde Kai om naast chiropractie ook naar een fysiotherapeut te gaan. Het was tijd om de overbelaste spieren te laten behandelen en hen de kans te geven te ontspannen en herstellen. Ik was heel blij dat ze mij het advies gaf dat het beste was voor mijn herstel, in plaats van alles zelf te willen oplossen. Beide behandelmethodes werkten perfect samen.

“Inmiddels gaat het hardlopen weer heel goed.”

Het was een heel intens proces en na ongeveer 3,5 maand begon ik voorzichtig het hardlopen weer op te pakken. Ik liep korte stukjes, volgens een strikt hardloopschema dat de fysiotherapeut voor mij had opgesteld. De pijn was verdwenen, dus kon ik langzaam mijn kracht en uithoudingsvermogen weer opbouwen.

 

Inmiddels gaat het hardlopen weer heel goed. Ik loop zonder enige pijn en ervaar ook geen pijn meer in het dagelijks leven. Nog steeds heb ik af en toe wat spierproblemen omdat mijn hamstrings nog steeds wat strak zijn, maar daar blijf ik aan werken met mijn fysiotherapeut.

Veel mensen gaan direct naar een fysiotherapeut wanneer ze fysieke klachten hebben, maar ik weet dat eerst je wervels en gewrichten goed moeten functioneren voordat je aan de spieren kunt gaan werken. Ik zou Chiropractie Stegeman zeker aanbevelen! Ze zijn zeer professioneel en begripvol als het gaat om mijn persoonlijke behoeften.

”Je wervels en gewrichten moeten eerst goed functioneren voordat je aan de spieren kunt gaan werken.”

Ik vind het met name heel prettig hoe Kai precies uitlegt wat ze doet en het herstelproces duidelijk en inzichtelijk maakt. Het herstel was pittig, maar ik heb me de hele tijd gemotiveerd en gesteund gevoeld om het niet op te geven.

 

Kortom: Chiropractie Stegeman is een heel goede en effectieve praktijk!

 

Jessica, 54 jaar